Lisans eğitimini tamamlayan, alanına yönelik akademik hedefleri olan öğrencilerin yaptıkları projelere Tezli Yüksek Lisans denilmektedir. Tezli yüksek lisans projelerinde, öğrencilerin belirledikleri konulardaki bilgi düzeylerinin artırılması ve araştırma yöntemlerinin derinlemesine öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Tezli yüksek lisans projeleri, lisans eğitimini tamamlamış öğrenciler tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca bu programlar üniversiteye ve öğrenciye bağlı olarak değişse de ortalama 2 yıl sürmektedir.
Bilim Danışmanlık olarak sizlere Tezli Yüksek Lisans projelerinizde destek vererek akademik açıdan başarılı olmanızı garanti ediyoruz. Tezli yüksek lisans tez yazdırma hizmetimizde sırasıyla şunlar yapılmaktadır;
Konu Seçimi
Tezli yüksek lisans projelerinde öğrencilerin ilgi alanları ve kendilerini geliştirmek istedikleri konular üzerine odaklanılmaktadır. Öğrencinin isteklerine odaklanılarak konu önerilerinde bulunulmakta ve öğrencinin danışmanından onay almasıyla konu kapsamında diğer tez süreçlerine geçilmektedir.
Literatür Taraması ve Tez Yazımı:
Seçilen konuyla ilgili yerli/yabancı yapılan diğer akademik çalışmalar titizlikle analiz edilmekte ve konuyla ilgili olan kaynaklar belirlenmektedir. Ardından projenizin literatür kısmı yazılmaktadır. Literatür taraması, tez projelerinin vazgeçilmez unsurudur. Bu bölümde seçilen konunun kapsamının ve öneminin ayrıntılı bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Tezli yüksek lisans projelerinin en önemli bölümlerinden biridir.
Hipotezler ve Araştırma Sorularının Belirlenmesi
Çalışmaların konu seçimi ve literatür taramaları yapıldıktan sonra tezli yüksek lisans projelerinde araştırma sorusu mu yoksa hipotez mi kullanılacağına karar verilmektedir. Bu aşamada yanlış seçim yapılması tezli yüksek lisans projelerinin başarısını olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple titizlikle yapılan literatür taramalarından sonra çalışmanızın amacına yönelik uzman akademik kadromuzla sizlere destek oluyoruz.
Metodoloji
Alanınızda uzman akademik kadromuzun tecrübelerinden yararlanarak tezli yüksek lisans projenizin nasıl yürütüleceğine dair planlar oluşturulmaktadır. Bu aşamada araştırmanızın tasarımı, veri toplama yöntemleri ve analiz yöntemleri belirlenmektedir.
Veri Toplama ve Veri Analizi
Planlanan metodolojiye göre veri toplama süreçlerinizde sizlere yol gösteriyoruz. İstenildiği takdirde (alana göre) veri toplama süreçlerini de iştirakçi olduğumuz diğer firmalar aracılığıyla yaptırıp sizlere zaman kazandırıyoruz. Bu aşama, tezli yüksek lisans projelerin en önemli bölümlerinden bir tanesidir. Araştırmacının tez savunma süreçlerinde jürileri tarafından en çok soru sorulduğu bölüm olduğu da söylenebilmektedir.
Sonuçlar ve Tartışma
Sonuç bölümünde elde edilen bulgular araştırma soruları/hipotezler göz önüne alınarak verilmektedir. Tartışma bölümünde özet bir şekilde bulgular verildikten sonra literatürdeki benzerlikler ve farklılıklar değerlendirilmekte ve çıkarımlar yapılmaktadır.
Öneriler
Literatür taraması, elde edilen bulgular ve tartışma bölümü sonucunda gözlemlenen bilgiler ışığında oluşturulan bölümdür. Burada ayrıca gelecekte yapılacak çalışmalara ya da meslek gruplarına önerilerde bulunulmaktadır.
Tez Savunması
Tezli yüksek lisans projelerinin yazılmasının ardından öğrenciler akademik alanda uzmanlaşmış jüriler karşısında çalışmalarını savunmak zorundadırlar. Bu sebeple öğrencilerimize ücretsiz sunduğumuz “Hap Bilgi” hizmetimizle, sizleri savunma süreçlerine hazırlıyoruz ve geçmenizi garanti ediyoruz.